torsdag 16 februari 2012

Sockerkaka utan ägg








50 g smör eller margarin
4½ dl Vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller vatten

Valfritt om du vill ha chokladen.

150g mörkchoklad hakad i små bitar.


Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låta det kallna lite grann. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist det smälta smöret. Rör om till en fin och jämn smet. Häll ner smet i en smörjd och ströbröds strödd sockerkaksform. Haka i chokladen i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid. Låta svalna lite innan den vänds upp och ner. Smält sen ca 150g choklad och häll över kakan om du vill dekorera med valfritt strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar