fredag 5 mars 2010

Middags tips


Jag tog tag i saken och letade efter något som skulle falla familjen i smaken och hittade ett recept på Arlas hemsida.
Vad gott det var! Så här får ni ett smarrigt middagstips som också var enkelt att göra.
Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ingredienser
4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer,
500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.

Vi valde att råsteka potatis och till det hade vi färsk sallad, de blev GOTT.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar