fredag 29 oktober 2010

Min älskade KitchenAid






Jag tog och baka lite Tunnbröd

5 dl Vatten
5 dl Mjölk
3 dl Socker eller mindre som jag gör själv
300g Smör
1 påse torrjäst eller färsk
2-3 msk Brödkrydda
Rågsikt till lagom konsistens

Smält smör, häll vatten och mjölken i det smälta smöret och låt det bli lite varmare än fingervarmt. Håll torrjästen i degskålen häll på degspadet, rör om tills jästen löst sig. Häll i sockret, brödkrydda och rågsikt, så man får en lagom fast deg.
Knåda. Låt degen jäsa till dubelt så stort. Dela den färdigajästa degen i 10 bitar och kavla ut varje bit så stor att den täcker hela plåten. Nagga Grädda i 250g ca 5min
Brödet ska sättas i påsar medans de är varmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar