onsdag 12 december 2012
Cheesecake med bär Jordgubbscheesecake
Ingredienser
15 digestivekex
125 g smält smör
Fyllning
400 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 l blandade bär
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°C.
Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
Fyllning:
Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.
Tips
Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar