onsdag 12 december 2012

Cheesecake med bär Jordgubbscheesecake

Ingredienser 15 digestivekex 125 g smält smör Fyllning 400 g färskost av philadelphiatyp 2 ägg 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 l blandade bär Så här gör du Sätt ugnen på 200°C. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter. Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen. Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering. Tips Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar