tisdag 17 maj 2011

Cake Pops



Choklad-och apelsinkaka

225g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 dl råsocker
4 ägg stora & rumsvarma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl creme fraiche
riv skal från en eller två apelsiner
50g finhackad choklad

Cake Pops
150g philadephiaost
pinnar

Valfri topping
mörk choklad
vit choklad
karamellferg
2-3 msk smör
strösel valfritt


Gör så här
Kakan. Sätt ungnen på 180°g
Vispa smör och socker fluffigt och lätt.
Tillsätt ett ägg i taget och fortset vispa.
Sikta mjölet med bakpulvret och ställ det åt sidan.
Blanda creme fraiche med apelsinskal och chokladen, blanda ned det i smörfluffet
Rör sedan försiktigt ned mjölblandningen. Häl smeten i en sockerkaksform grädda den 30-40 min. Kolla med en stika om kakan är klar. Den ska vara fuktig men inte kladdig.

Cake pops. Riv ner sockerkakan i en skål och blanda smulorna med philadephiaost. Den ska bli ganska fast.
Rulla massan till kulor valfri storlek. Stick ned en pinne i varje kula lägg den på en brika och ställ in i frysen. Låt stå där tills du gjort chokladtoppingen.

Toppingen. Du kan använda vilken choklad du vill mörk eller ljus. Blanda chokladen med lite smör om du vill ha dom lite blanka.
Doppa dina Cake Pops i chokladen och se till att de kommer runt om sedan doppar du i valfritt strössel, låt stå och stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar