torsdag 7 april 2011

Frukt bröd



1st Limpa

2 dl fullkornshavregryn
5 dl dinkelvetemjöl
1 dl linfrön
1 dl saftiga aprikoser eller annan bland frukt
1/2 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
4 dl naturell yoghurt
3 msk mörk brödsirap
1 st äpple eller 1 dl lingon

Gör så här
Sätt ungnen på 175g. Måtta upp alla torra ingredienser och frukten och häll i bunken, blanda.
Tillsätt yoghurten och sirapen. Blanda ihop allt så de blir en smet.
Riv de oskalade äpplet förutom kärnhuset. Rör ner i smeten.
Häll smeten i en brödform och strö på blandade frön tex pump-,lin-och svarta vallmofrön.
Ställ formen i nedre delen av ungnen. Grädda brödet 1tim och 20min.
Kontrollera brödet med en provsticka-om stickan är lite kladdig är brödet inte klart. Då kan du pröva med stickan med 5min mellanrum tills brödet är torr.
Ett mycket saftigt och gott bröd.



Inredning är något jag älskar att hålla på med. Vår planering är att huset ska få bevara den lantliga stilen som den är byggd. Det kommer att bli en del både rivning och om tapetsering.

Idag är huset renoverat till viss del 60 -70-tals stil, det kommer vi med tiden att ta bort. Vi kommer att välja en enkel med lantlig stil, det är vår planering idag. Jag gillar ljust i alla dess nyanser, med inslag av svart & mettall blandar gärna gammalt och nytt. Vi ser fram emot att få kavla upp armarna och sätta händerna i färgburkar och spackel mm. och börja renovera.