måndag 18 april 2011

Smörbullar



20st
Ingredienser
50 g jäst
2½ dl mjölk
Ca 7-9 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
1 ägg

Garnering:

100 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
1,25 dl florsocker

Till dekoration smält smör och strösocker.

Smula ner jästen i bunken. Smält smöret och häll i mjölken till 37°C. Häll över jästen löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna, arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa i 60min. Blanda till fyllningen och klicka ut på bakplåtspapper i 20 små kulor. Lägg in i frysen medan degen jäser. Knåda degen lätt och dela 20 bitar. Forma till bollar och lägg i bullformar. Tryck ner den frysta fyllningen i mitten på varje bulle. Låt jäsa i 30 min. Sätt på ungnen på 225°C Grädda i cirka i 8 min i mitten av ungnen Låt svalna. Pensla med de smälta smöret och doppa dem i strösocker.

Ett jätte lätt sätt att baka ett par jätte goda bullar när men ska få besök hem eller bara mysa med familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar