lördag 19 februari 2011

Lingonfrallor

Med lingon i degen blir frallorna både saftigare och lite finare att se på. Och allra godast är nybakade och hembakat, med kaffe eller mjölkchoklad efter man varit ute i kylan.



4 dl vatten
25 gram jäst
2 dl surdeg
1 msk honung
1 1/5 tsk salt
1 dl frusna lingon
3 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl special
ca 1 dl vetemjöl till utbakning
En halv pressad lime

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdegen. Blanda i honung, salt, lingon och mjöl. Arbeta degen ordentligt och jäs i bunke under duk i cirka en timme. Ta ut degen på bakbord och knåda den noga. Här kan det behövas mer mjöl eftersom lingonen tinat och gjort degen lite kladdigare. Baka ut till ungefär 15 frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare en timme under duk, pensla med lite pressad lime och baka i 250 grader, 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar