måndag 14 februari 2011

Surdeg av vete




Grundresept
Cirka 1 Liter
Dag 1
2 dl ljummet vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk flytande honung

Dag 3
1 dl ljummet vatten
1 1/2 dl vetemjöl

Dag 4
1 dl ljummet vatten
1 1/2 dl vetemjöl

1. Vispa , mjöl och honung för deg 1 till en slät massa i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.

2. Tillsätt vatten och mjöl under dag 3, vispa
massan slät igen. Täck med plastfolie och låt
burken stå i rumstemperatur i 1 dygn.

4. Tillsätt vatten och mjöl dag 4, vispa Täck med plastfolie och låt burken stå i
rumstemperatur i 1 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar