lördag 19 februari 2011

Manhattan sourdough



2 Bröd
20g jäst
7dl ljummet vatten
2 1/5 msk salt
3dl surdeg av vete
15dl vetemjöl special

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Tillsätt salt och surdeg.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda degen.
3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2 1/5 timme.
4. Sätt ungnen på 250 grader.
5. Dela degen i två delar. Rulla ut till knubbiga limpor, mjöla dem ordentligt och lägg i brödform. Jäs under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 1/5 timme.
6. Ställ in brödet mitt i ungnen och släng in 1 dl vatten på ungsbotten.
7. Sänk värmen till 200 grader och grädda i cirka 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar